Atelier Onbepaald

Atelier Onbepaald is een fysieke en persoonlijke ruimte voor Zelfontwikkeling. In het Onbepaalde Atelier staan aanwezigheid en aandacht centraal. Aandachtsvol participeren in creatie en toegewijd je aanwezigheid ontdekken en ontvouwen.

Als middel gebruiken wij uitwisseling en persoonlijke projecten op gebied van Kunst. Kunst zonder commercieel doel. Kunst als werkveld om jezelf te zien, te spiegelen en te creëren. Via het proces van het maken van Kunst is het mogelijk aspecten van Zijn en Zelf tot verdieping te brengen. En in verlengde hiervan om het materiële leven te leren gebruiken voor het ontwikkelen van de potentie van het menszijn. Deze potentie wordt ook wel ‘ziel’ genoemd.

De ontdekking van het Zelf d.m.v. Kunst gebeurt niet zomaar. In het Atelier vinden we verschillende ontlokkende oefeningen, condities en interacties. Innerlijk werk, meditaties en oefeningen voor het bevorderen van attentie, inzicht en bewustzijn. De leden van het Atelier werken aan deze oefeningen en meditaties om in hun persoonlijk werk en leven de rijkheid van aandacht te brengen.

In Atelier Onbepaald kan er verschillend gewerkt worden aan jouw Zelfontwikkeling. De diepste vorm vind je bij de Onbepaalde Cirkel. Zij komen op dinsdagavond samen rond een uitwisseling van het benoemde innerlijk werk. Zij werken zelfstandig aan hun persoonlijke project en komen samen om meditaties, oefeningen en inzichten te bestuderen. Hoe precies, daar is dit niet de plek voor om te omschrijven. Laten we hier stellen dat het niet methodisch is, wat het best wordt gekenmerkt doordat elke bijeenkomst een deel van open invulling kent.

Vanuit een behoefte om aan specifieke thema’s te werken zijn er cirkels en activiteiten ontstaan. Zij leggen zich toe op een bepaalde inhoud. Atelier Bepaald, min of meer. Je vindt meer hierover onder ACTIVITEITEN.

Daarnaast begeleiden sommige leden van het Atelier vanuit hun eigen kunde en waarheid mensen die graag meer met Kunst en Zelfexpressie willen werken, maar geen behoefte hebben lid te worden. In een open coachende omgeving werken zij 1 op 1 aan de Zelfontwikkeling van de Coachee.

Ook zijn er themadagen. De Leden komen dan samen om een volledige dag of meerdere te werken binnen een thema. De deuren gaan dan open voor ieder om te ervaren hoe het is om binnen en met de Groep te werken.

Heb je een vraag, neem contact met Frederik op.

Advertenties